Home >> Diverse

Diverse

 

Dit document geeft informatie over 404 error pagina’s, directory wachtwoord beveiliging, server informatie, cron jobs, mime types, apache handlers, site redirection, domain pointers, en extra domeinen hosten.

 

404 Error Pagina's    

Error pagina’s staan u toe om te controleren wat bezoekers zien wanneer zij deze soorten fouten tegenkomen:

 

401  Onbevoegd (de bezoeker heeft geen toestemming om de file/directory te bekijken)

403  Verboden (toegang tot de file/directory is niet mogelijk)

404  De file of directory wordt niet gevonden

500  Een fout kwam op de server voor

 

Vanuit het controle paneel, klik op "Error Pages". U ziet een scherm dat eruit ziet als de volgende:

 

 

Standaard zijn geen error pagina's. Dat betekent dat, 401.shtml, 403.shtml etc., niet bestaan. De "View" link naast elke file name staan u toe om te zien wat een bezoeker ziet wanneer zij dat type van fout tegenkomen.

 

Aanpassen van de Error Pagina's

 

Er zijn twee manieren om error pagina’s te veranderen.  

 

Methode 1:

Vanuit het Error Page menu, klikt u op de file name of de error pagina die u wilt veranderen. Er zal een textbox verschijnen, waarin u uw HTML code kan invoeren.

 

Method 2:

 

Creëer de files zelf in een HTML editor en upload deze naar uw public_html directory. De files moeten de .shtml extensie hebben.

 

Directory Wachtwoord Beveiliging    

Vanuit het control panel klikt u op "Directory Password Protection". Als u nog geen wachtwoord beveiligde directories heeft klikt u op "Find a Directory to Password Protect."

 

 

U zult een lijst zien van uw public_html directories. Om een directory met een wachtwoord te beveiligen klikt u op “Protect” naast de folder die u wilt beveiligen. In dit voorbeeld zullen wij op “beta” klikken.

 

 

Daarna vinkt u het vakje aan de bovenkant van de lijst aan. Vul de Directory Prompt in (een beschrijving van het wachtwoord beveiligde directory) en de gebruikersnaam van de directory. Klik op "Save."

 

Nu typt u het volledige adres van de folder in uw browser en zie wat er gebeurt...

 

Wijzigen van Wachtwoord Beveiligde Directories

 

Vanuit het controle menu klikt u op "Directory Password Protection". U zult een lijst zien van de beveiligde directories. Bijvoorbeeld:

 


Klik op de directory naam om deze te wijzigen. Vanaf hier kunt u de directory weer vrijgeven, verander de gebruikersnaam (door een nieuwe in te voeren), verander het wachtwoord (door een nieuwe in te voeren) of creëer een nieuwe combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam.

 

Server Informatie    

Om toegang te hebben tot de server informatie klikt u op "Advanced Tools" vanuit het control panel en daarna op "Server Information". U zult het scherm zien dat er uit ziet als de volgende:

 

Hier ziet u de status van uw server

 

Cron Jobs      

Onder "Advanced Tools" uit het hoofdmenu vindt u het "Cron Jobs" icoon.  

Een cron job is een commando dat op een door u aangegeven tijdstip automatisch zal worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld elke maandagochtend een CGI-script wilt draaien, kunt u dat regelen via een cron job. U kunt kiezen voor minuut, uur, dag, maand en dag van de week (maandag t/m zondag, waarbij de nummers 0 of 7 de zondag aanduiden). Om een waarde weg te laten, vult u een asterisk (*) in:

a

In bovenstaand voorbeeld laten we updater.cgi elke dag uitvoeren om precies middernacht.

Meerdere tijdstippen duidt u aan door middel van komma's: 1,2,3 bijvoorbeeld, duidt op de minuten 1, 2 en 3.  

Een bepaalde tijdspanne geeft u aan met een koppelteken: bijvoorbeeld 5-7 staat voor de minuten 5 t/m 7.  

Tijdsintervallen geeft u aan door middel van een sterretje en een voorwaartse schuine streep: bijvoorbeeld */2 staat voor elke 2e minuut.

Door gebruik te maken van combinaties kunt u een zeer precies schema plannen. Bijvoorbeeld 1,5,11-15,30-59/2 staat voor: de minuten 1, 5, 11 to 15 en elke 2e minuut tussen 30 en 59.

Vergeet niet om wanneer u alle gegevens heeft ingevoerd te klikken op "Add" ("Toevoegen").

 

 

 

 

Mime Types     

Om toegang te hebben tot mime types klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Mime Types". 

 

Mime types staan u toe om web files te installeren. Om een mime type toe te voegen, voert u de mime type naam en de uitbreiding in zonder punt. Mime types (en Apache handlers – zie volgende beschrijving) zouden alleen moeten worden gebruikt door ervaren gebruikers.

 

Aan de onderkant van het mime type menu staat een link voor de lijst van alle mime types die momenteel op het systeem zijn geïnstalleerd.

 

 

In het bovenstaande voorbeeld kunnen web browsers *.fil files openen als duidelijke tekstdocumenten.

 

Apache Handlers     

Om toegang te hebben tot Apache handlers klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Apache Handlers".

 

Handlers vertellen Apache (de web server software) wat te doen met bepaalde types van files. Bijvoorbeeld, .cgi en .pl scripts worden verwerkt met Perl. U kunt Apache process .scr files maken met Perl bij gebruik van de juiste handlers. Om een handler toe te voegen typt u eenvoudig de handler naam en de uitbreiding in (zonder punt) en klikt op “Add.”

 

 

In het bovenstaande voorbeeld zal Apache handle all .ima files als IMAP types, alhoewel de standaard uitbreiding voor image maps is .map.

 

Site Redirectie     

Om toegang te hebben tot site redirection klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Site Redirection".

 

Site redirection staat u toe om bezoekers door te sturen naar een ander punt op uw site of naar een geheel andere site.

 

 

In het bovenstaande voorbeeld worden bezoekers van http://www.mkbwebhoster.com/directadmin doorgestuurd naar http://www.directadmin.com.

 

Voer een slash (/) in op het gebied van de "Local URL Path" om alle bezoekers door te sturen naar uw domein (http://www.uwdomeinnaam.com).

 

Domain Pointers     

Om toegang te hebben tot domein wijzers klikt u op "Advanced Tools" vanuit het controle paneel en daarna op "Domain Pointers". 

 

Domein pointers staan u toe om andere domeinen naar uw hoofd website door te sturen. Zorg ervoor dat u de records van deze domeinen in dezelfde name servers verandert zoals uw hoofdwebsite.

 

 

Laten we zeggen dat wij de domein naam hite-selper.com bezitten. In het bovenstaande voorbeeld creëren wij een pointer die er voor zorgt dat elke bezoeker van hite-selper.com wordt doorgestuurd naar site-helper.com. Klik op “Add” wanneer u klaar bent met het invoeren.

 

Notitie: Het kan tot 72 uur duren voor de wijzer actief is.

 

Hosting Extra Domeinen     

Om extra domeinen te hosten klikt u op "Advanced Tools" vanuit het control panel en daarna op "Host Additional Domains".

 

Om een extra domein te hosten klikt u op "Add Another Domain" aan de bovenkant van het scherm.

 

 

Eerst voert u de domein naam in. Gebruik alleen kleine letters. Het is niet nodig om "http://" of "www" in te voeren.

 

Ten tweede selecteert u de bandbreedte die beschikbaar is voor dit domein. Als u slechts 1 gig traffic per maand wilt, voert u 1000 in in het "Bandwidth" tekstvakje. Als u bandbreedte met uw hoofddomein wilt delen, zonder beperking, vink dan de "Same as Main Account" box aan. Tot slot klikt u op "Create".

 

Inloggen in het Control Panel

 

Log in in het control panel zoals u altijd doet. U zult een keuze van de domeinen zien die door uw account worden gehost:

 

Klik op de domein waarmee u wilt werken.

 

Uploading Files naar Elk Domein

 

Uploading files naar elk domein is erg simpel. Wanneer u FTP of het control panel gebruikt dat in de file manager is gebouwd gaat u naar de domein directory en kiest u het domein dat u wilt uploaden.

Installatron [pre-installed scripts installeren]

 

Onder de link 'Installatron' heeft u de mogelijkheid zeer eenvoudig een groot aantal populaire scripts / software programma's te installeren. Uitleg vindt u in het control panel, na het klikken op de 'Installatron' link.

 

Frame Forward

Voor wie alleen een domein naam registratie heeft zonder hosting account, kan het wenselijk zijn om een andere pagina te laten zien, wanneer men surft naar www.uwdomeinnaam.nl. Dit kunt u instellen door de Frame Forward te gebruiken. Dit stelt u in staat een andere pagina te laten zien zonder dat het adres in de browser wordt aangepast. Dus men gaat naar www.uwdomeinnaam.nl en men ziet [bijvoorbeeld] www.andere-webruimte-bij-andere-provider.nl/submap [dit is wat u invult bij 'Forward URL'].


Aanmelden bij Google
Mkbwebhoster biedt u de mogelijkheid met 1 druk op de knop uw website aan te melden bij zoekmachine Google.
Uw website URL is al ingevuld, één klik op de 'Aanmelden' knop is voldoende. Deze handeling hoeft u slecht 1x te doen per domein naam. Google zal vanaf dat moment periodiek uw site vanzelf gaan bezoeken en bekijken, of er nieuwe inhoud is die moet worden geïndexeerd.

Heeft u meer hulp nodig?

 

Bezoek het DirectAdmin support forum op http://www.directadmin.com/forum Of http://www.directadmin-forum.nl/forum

 


© 2011 - 2012 mkbwebhoster.com Reproductie van deze help pagina's is zonder toestemming niet toegestaan.